Kuvituskuva blogipostaukseen kahvikupista

7 helppoa askelta Squarespace-verkkosivujesi ylläpitoon

Squarespace on suosittu kotisivualusta, joka tekee tyylikkäiden ja toimivien verkkosivujen luomisesta helppoa. Squarespace toimii erityisen hyvin visuaalisesti näyttävien kotisivujen pohjana, mutta on näppärä lähes mihin tahansa kotisivutoteutukseen. Sivuston ylläpito vaatii kuitenkin säännöllistä huolenpitoa ja optimointia.

⭢ Tässä postauksessa jaan konkreettiset vinkit Squarespace-kotisivujen ylläpitoon ja siihen, miten varmistat, että sivustosi on nopea, ajantasainen ja houkutteleva uusille kävijöille. Löydät postauksesta myös vinkkejä hakukoneoptimointiin!

01 Päivitä kotisivujesi sisältöä säännöllisesti

Ajantasainen ja arvokas sisältö on avain menestyvään verkkosivustoon. Mieti strategisesti, mitä tietoa haluat tarjota kävijöillesi ja kuinka tuet heitä ostopolulla.

⭢ Päivitä sivuston tekstisisällöt, kuvat ja videot säännöllisesti. Tarkista, että tuotteiden ja palveluiden tiedot ovat oikeat.

⭢ Muista päivittää myös metakuvaukset.

⭢ Hyödynnä blogia: Kirjoita uutta sisältöä blogiin tai artikkeleihin, jotta sivustosi pysyy aktiivisena. Tämä on myös erinomainen tapa parantaa hakukonenäkyvyyttä, kun sisältö vastaa asiakkaiden kysymyksiin.

02 Squarespace-verkkosivuston hakukoneoptimointi

SEO on tärkeää, jotta kävijät löytävät sivustosi hakukoneista. Squarespace tarjoaa hyvät työkalut hakukoneoptimointiin sekä analytiikkaan. Käy läpi verkkosivuiltasi ainakin nämä asiat:

⭢ Meta-kuvaukset ja avainsanat:
Tarkista ja optimoi metatiedot jokaisella sivulla. Käytä avainsanoja, jotka ovat merkityksellisiä liiketoiminnallesi ja vastaavat hakutrendejä.

⭢ Avainsanojen käyttö sisällöissä:
Käytä relevantteja avainsanoja tekstisisällöissäsi, kuvien tiedostonimissä, alt-teksteissä, otsikoissa. Älä kuitenkaan spämmää, haukoneet tunnistavat sen.

⭢ Alt-tekstit ja kuvien hakukoneoptimointi:
Muista lisätä kuviin alt-tekstit, jotka parantavat hakukonenäkyvyyttä ja tekevät sivustosta saavutettavamman. Mikäli kuvat eivät jostain syystä toimisi sivuillasi, alt-teksti tulee silloin näkyviin kuvan tilalle.

Lue lisää: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hakukoneoptimoinnista

03 Optimoi Squarespace-kotisivujesi nopeus

Nopeasti latautuvat kotisivut tarjoavat paremman käyttäjäkokemuksen ja saavat myös paremman sijoituksen hakutuloksissa. Squarespacessa, kuten muillakin verkkosivustojen no-code rakennusalustoilla, esiintyy ylimääräisiä koodirakenteita (”bloat code”), jotka hidastavat verkkosivujasi etkä pääse muokkaamaan tätä koodia. On kuitenkin asioita, joita voit hyvin optimoida Squarespace-sivustollasi.

  • Kuvien optimointi: Käytä kevyitä kuvakokoja (tiedostokoko mieluiten alle 200 kB), jotta sivut latautuvat nopeammin.
  • Vähennä turhia skriptejä: Poista tarpeettomat seurantapikselit tai skriptit, jotka voivat hidastaa sivustoa.

04 Laita SSL-sertifikaatti kuntoon

⭢ Squarespace tarjoaa SSL-sertifikaatin automaattisesti, mutta varmista että se on aktiivisena ja että sivustosi osoite alkaa https://.

05 Seuraa Squarespacen analytiikkaa

Analytiikka on olennainen osa verkkosivuston ylläpitoa, sillä se kertoo, miten hyvin sivustosi toimii ja missä on parantamisen varaa.

⭢ Liikenteen seuranta: Squarespacen sisäänrakennetun analytiikan avulla voit tarkkailla, mistä kävijäsi tulevat, mitä sivuja he katsovat ja kuinka kauan he viipyvät. Tämä auttaa sinua optimoimaan sisältöjä ja käyttökokemusta.
⭢Konversioiden seuranta: Jos sivustollasi on verkkokauppa, analytiikka auttaa seuraamaan ostoprosessia ja parantamaan myyntiä.

06 Tarkista Squarespace-kotisivujesi responsiivisuus (eli mobiiliystävällisyys)

Responsiivinen verkkosivusto, joka toimii hyvin kaikilla laitteilla, on nykyään välttämättömyys. Squarespace-verkkosivut ovat automaattisesti responsiivisia, mutta on silti tärkeää varmistaa, että sivustosi toimii saumattomasti myös mobiililaitteilla. Kannattaa siis katsoa myös mobiilinäkymä kuntoon, vaikka Squarespace sen automaattisesti tekeekin.

⭢ Yksinkertaisimmillaan voit katsoa responsiivisuuden esimerkiksi omalla tabletillasi tai kännykälläsi.

⭢ Toinen keino tutkia, kuinka Squarespace-kotisivusi käyttäytyy eri kokoisilla näytöillä, on tarkastella sitä selaimen Inspector (Firefox) tai DevTool (Chrome) työkaluilla. Pääset tähän työkaluun menemällä sivustollesi ja painamalla hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Tarkastele. Katso alla olevista kuvista apua, mikäli et ole aiemmin tehnyt näin.

Squarespace

07 Kerää palautetta ja kehitä käyttäjäkokemusta

Käyttäjäkokemus ratkaisee sivustosi menestyksen. Hankalat, hitaat tai sekavat sivut karkottavat takuuvarmasti sivukävijät. Helppo tapa testata sivustosi loogisuutta ja toimivuutta on pyytää tuttavaasi kokeilemaan ja antamaan rehellisesti palautetta.

Kannattaa myös pyytää esimerkiksi asiakkaita palautetta verkkosivuista. Moni antaa mielellään palautetta, varsinkin jos tarjoat kiitoksena vaikkapa alekoodin. Kun keräät palautetta, muista myös hyödyntää sitä!

Artikkelin yhteenveto

Squarespace-verkkosivujen ylläpito on helppoa, kun muistat nämä perusasiat:

✔ Päivitä sisältöä säännöllisesti.

✔ Optimoi hakukonenäkyvyys ja käyttäjäkokemus.

✔ Pidä sivusto nopeana ja turvallisena.

✔ Seuraa analytiikkaa ja tee tarvittavia muutoksia.

✔ Varmista, että sivusto toimii hyvin mobiililaitteilla.

Näillä askelilla verkkosivusi pysyvät ajankohtaisina ja tehokkaina!

Lisäapua squarespace-kotisivuillesi

Jos tarvitset apua kotisivujesi kanssa, olen täällä auttamassa! 💻✨ Liity myös Facebook-ryhmääni, jossa voit kysyä neuvoja kotisivujesi rakentamiseen.

⭢ Pikaopas Squarespace-sivuston hakukoneoptimointiin 4,90€ (sis. alv)

⭢ Opas Squarespacen yleisimmistä toiminnoista 9,90€ (sis. alv)

Kerro muillekin tästä postauksesta 🙂

0 kommenttia