Miten lisätä myyntiä yritysblogin avulla

Satoja blogitekstejä julkaistaan päivittäin, mutta vain harva niistä tuottaa tuloksia. Menestyvä yritysblogi ei synny sattumalta – sen takana on tarkkaan suunniteltu sisältöstrategia ja ymmärrys siitä, mitä lukijat oikeasti etsivät.

Lue tämä artikkeli ja opit miten houkuttelet oikean yleisön blogiisi ja muutat lukijat asiakkaiksesi.

yritysBlogi myynnin kasvattajana: miksi ja miten se toimii?

Yrityksen blogi ei ole pelkkä kanava jakaa tietoa – se voi toimia myös tehokkaana myynnin työkaluna. Hyvä yritysblogi auttaa rakentamaan asiantuntijamielikuvaa, parantamaan näkyvyyttä hakukoneissa ja luomaan luottamusta asiakkaiden keskuudessa. Tämä on varmaan kaikille selvää, mutta miksi sitten yritysblogin voimaa aliarvioidaan? Miksei yritysbloggaamisella tule kaikille haluttuja tuloksia?

Kuka tahansa osaa kirjoittaa blogia – mutta saatko blogilla haluamiasi tavoitteita? Jatka lukemista, niin kerron sinulle miten saat yritysblogisi herätettyä eloon!

Avainsana onnistumiseen on sisältöstrategia. Rakennetaan yhdessä blogillesi toimiva sisältöstrategia, joka houkuttelee oikeaa yleisöä ja muuttaa lukijat asiakkaiksi. Let’s go!

Miten teen sisältöstrategian blogille

Sisältöstrategian ydin on luoda konkreettinen suunnitelma, joka perustuu yrityksesi tavoitteisiin, asiakkaidesi tarpeisiin ja hakukoneoptimointiin. Aloitetaan rakentaminen:

01 määritä selkeät, mitattavat Tavoitteet

Mitä haluat saavuttaa blogilla? Älä vastaa tähän ympäripyöreää vastausta, sillä muuten kaikki vaivannäkösi valuu hukkaan. Haasta itseäsi ja mieti oikeasti, mitä haluat bloggaamisella saavuttaa. Tavoitteesi voivat liittyä esimerkiksi asiakashankintaan, tunnettuuden kasvattamiseen tai SEO-näkyvyyteen. Tavoitteiden toteutumista tulee pystyä mittaamaan.

Esimerkkitavoitteita:

⭢ Liidien kerääminen: Luo sisältöä, joka ohjaa potentiaalisia asiakkaita tilaamaan uutiskirjeesi tai lataamaan maksuttoman oppaan.

⭢ Tuotemyynti: Kirjoita tuote-esittelyitä, käyttöesimerkkejä ja jaa asiakaspalautteita, jotka esittelevät tuotteidesi tai palveluidesi konkreettisia hyötyjä.

⭢ Brändin rakentaminen: Jaa tarinoita yrityksesi arvoista ja esitä asiantuntemuksesi auttamalla asiakkaita ratkaisemaan heidän ongelmiaan. Tämä toimii vain, jos jaat oikeasti arvokasta tietoa, yleistä tietoa löytyy internetistä ja sosiaalisesta medioista pilvin pimein.

Tavoitteet määrittävät, millaista sisältöä tuotat ja kenelle. Hyvä yritysblogi vaatii konkreettisten tavoitteiden määrittelyn lisäksi sisältöstrategian ja sisältökalenterin sekä ymmärryksen siitä, mitä asiakkaasi haluavat löytää yritysblogistasi.

02 Tutki jo olemassa olevaa blogisisältöäsi

Jos olet kirjoittanut jo yrityksellesi blogia, mutta se ei ole oikein ”lähtenyt lentoon”, tee seuraavat toimet.

  • tutki, mitkä ovat olleet suosittuja postauksia (tähän tarvitset verkkosivujesi analytiikkaa – mikäli sitä ei ole, tämä on lähes mahdoton tietää), parantele niitä ja päivitä ne ajan tasalle.

  • poista vanhentuneet ja toimimattomat postaukset. Mikäli nämä postaukset näkyvät Googlen hakutuloksissa, kannattaa tehdä 301-uudelleenohjaus.

03 tunnista yleisösi

Vasta aloittaneena yrittäjänä oman asiakaskunnan tunnistaminen voi olla haastavaa, mutta se on tärkeää liiketoiminnan kasvun ja kohdistetun markkinoinnin kannalta. Muutama steppi oman asiakaskunnan tunnistamiseen:

  • Määrittele tuote tai palvelu selkeästi: Mitä tarjoat ja mitä arvoa tuotteesi tai palvelusi tuo asiakkaalle. Kirjoita ylös ongelma, jonka ratkaiset tai hyöty, jonka asiakas palvelustasi saa.

  • Luo asiakaspersoona(t): Selvitä itsellesi, ketkä todennäköisemmin hyötyvät palvelustasi tai tuotteestasi. Tarkastele asiakkaita demografisesti (ikä, sukupuoli, ammatti, sijainti) ja psykografisesti (arvot, tarpeet, kiinnostuksen kohteet).

  • Kilpailija-analyysi: Tutki kollegoidesi toimintaa, millainen asiakaskunta heillä on. Voisivatko nämä asiakkaat olla kiinnostuneita myös sinun palveluistasi. Miten erotut kilpailijoista?

    Lue lisää: Näin teet kilpailija-analyysin

  • Tee markkinatutkimus: Kysy esimerkiksi sosiaalisessa mediassa mielipidettä esimerkiksi tuotteestasi tai palvelustasi ja hyödynnä saamaasi palautetta.

  • Hanki palautetta jo olemassa olevilta asiakkailtasi: Kysy miksi he valitsivat juuri sinut. Hyödynnä näitä tietoja.

  • Testaa ja tarkenna: Asiakaskunta yleensä täsmentyy, kun yritystoimintasi on ollut käynnissä hetken aikaa. Testaamalla erilaisia asioita, löydät asiakaskuntaasi parhaiten puhuttelevan lähestymistavan. Eri markkinointikanavien ja -viestien toimivuus antaa sinulle arvokasta tietoa, ketä asiakkaasi oikeasti ovat ja miten voit parhaiten tavoittaa heidät.

04 kehitä sisältökalenteri ja varaa aikaa sisältöjen luomiseen

Sisältökalenteri on suunnittelutyökalu, joka auttaa sinua luomaan sisällöntuotannon säännöllistämisessä, johdonmukaistamisessa ja kohderyhmien tavoittamisessa.

Laadi aikataulu ja pysy siinä. Säännöllinen julkaiseminen auttaa sinua rakentamaan lukijakuntaa ja sitouttaa lukijoita palaamaan blogin pariin, kun he tietävät, että tuoretta sisältö on tulossa esimerkiksi viikottain. Muutama syy, miksi kannattaa luoda sisältökalenteri:

  • Säännöllisyys: Säännöllinen julkaiseminen rakentaa luottamusta lukijoiden kanssa.

  • Tehokas ajankäyttö: Sisältökalenterin luominen vie aluksi aikaa, mutta pitkässä juoksussa se säästää aikaasi. Kun sisällöt on suunniteltu etukäteen, pysyt määrittämässäsi julkaisutahdissa.

  • Monipuolisempi sisältö: Sisältökalenteri auttaa huolehtimaan, että bloggaat monipuolisesti valitsemastasi aihe-alueesta. Huomioi myös yrityksesi sesonkiajat ja luo niihin aiheisiin sopivia postauksia valmiiksi.

05 Suunnittele miten jaat ja markkinoit tuottamaasi sisältöä

Jaa blogipostauksesi sosiaalisen median kanavissasi ja uutiskirjeessäsi säännöllisesti, mutta älä spämmää. Ei riitä, että kerran mainostat kirjoittamaasi blogiartikkelia, vaan mainosta sitä säännöllisesti.

Mainostaminen lisää sisältösi näkyvyyttä ja mahdollisuutta tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. On hyvä muistaa, että kaikki seuraajasi eivät näe jokaista postaustasi, joten voit huoletta jakaa artikkelisi useasti (mutta muista, älä spämmää!).

Uutiskirjeessäsi voit esimerkiksi mainita uusimmasta blogipostauksestasi, antaa lukijoille lyhyen, mielenkiintoisen pätkän blogitekstistäsi ja ohjata heidät blogiisi lukemaan lisää.

06 analysoi tuloksia

Seuraa, miten tuottamasi blogipostaukset toimivat. Tätä varten tarvitset verkkosivuillesi toimivan analytiikan. Google Analytics ja Google Search Console auttavat sinua näkemään, mitkä postaukset toimivat parhaiten ja tuottavat eniten liidejä tai myyntiä. Näiden tietojen avulla voit kehittää sisältöstrategiaasi ja kirjoittaa lisää aiheista, jotka kiinnostavat asiakkaitasi eniten.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Kurssisuositukseni blogin kaupallistamiseen

Näin yritysblogi kasvattaa myyntiä: konkreettiset keinot ostopolun jokaisessa vaiheessa

01 Ostopolku haltuun: Miten blogi tukee asiakasta matkalla kohti ostopäätöstä

Asiakkaan ostopolku alkaa usein tiedon hakemisella. Blogi on erinomainen tapa tavoittaa nämä asiakkaat jo varhaisessa vaiheessa. He etsivät tietoa, ratkaisuvaihtoehtoja tai vastauksia ongelmiinsa. Blogi tarjoaa mahdollisuuden ohjata asiakasta kohti ratkaisua, jonka yrityksesi voi tarjota.

⭢ Kirjoita artikkeleita, jotka herättävät asiakkaan mielenkiinnon ja auttavat ymmärtämään, miksi ongelma kannattaa ratkaista. Näin olet asiakkaan mielessä jo ennen kuin hän alkaa etsiä potentiaalista palveluntarjoajaa.

02 Asiakastarinat ja käyttötapaukset

Blogissa jaettavat asiakastarinat ja käyttöesimerkit ovat tehokas keino tuoda tuotteesi hyödyt esiin aidosti ja konkreettisesti. Asiakastarinat herättävät luottamusta. Ne myös vakuuttavat potentiaaliset asiakkaat siitä, että tarjoamasi ratkaisut toimivat oikeassa elämässä.

⭢ Jaa tarina, jossa asiakkaasi kertoo, kuinka yrityksesi tuote auttoi häntä saavuttamaan haluamansa tulokset. Potentiaaliset asiakkaasi voivat samaistua tilanteeseen ja saada käsityksen mitä he voivat odottaa tuotteeltasi tai palvelultasi.

03 CTA eli Call To Actionit: Saa lukijasi toimimaan

Jokaisen blogitekstin tulisi päättyä toimintakehotukseen, joka ohjaa lukijan seuraavaan vaiheeseen. Näitä vaiheita voivat olla esimerkiksi ilmaisen oppaan lataaminen, uutiskirjelistalle liittyminen, ajanvaraus tai palvelun kokeilu.

⭢ ”Pyydä ilmainen arviointi” tai ”Lataa Opas” ovat konkreettisia, selkeitä toimintakehotteita. Ohjaa lukija suoraan relevantille laskeutumissivulle. Laskeutumissivulla tulisi syventää blogiartikkelissa aloitettua aihetta ja tarjota suoria toimintavaihtoehtoja.

04 Laskeutumissivut: Ohjaa lukija oikeaan paikkaan

Kuten edellä käytiin läpi, blogiteksti voi siis toimia alkupisteenä josta ohjataan laskeutumissivulle. Strategisesti suunniteltu, toimiva laskeutumissivu on useimmiten tehokas tapa kasvattaa myyntiä.

Laskeutumissivulla olevat toimintavaihtoehtojen tulisi tähdätä seuraavaan vaiheeseen, eli konversioon. Konversio tarkoittaa, että sivukävijä tekee halutun toimenpiteen, eli esimerkiksi ostaa palvelun sinulta.

long story short

Tämä artikkeli kiteytettynä lyhyesti: perusta blogi, tee sisältöstrategia, tee laadukasta sisältöä, seuraa analytiikkaa ja lopuksi, nauti lisääntyneestä myynnistä!

Onko sinulla yritysblogi? Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti?

Kerro muillekin tästä postauksesta 🙂

Mitä mieltä? Jätä kommentti!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *