Mitä on hakukoneoptimointi?

Tässä postauksessa on suosittelulinkkejä (merkattu *): Saan pienen komission mikäli ostat niiden kautta. Se ei aiheuta sinulle lisäkuluja tai muutakaan ylimääräistä vaivaa.

Postaus päivitetty 12/2024

Lukemalla tämän postauksen opit:

  • Hakukoneoptimoinnin perusasiat
  • Kuinka soveltaa hakukoneoptimointia omille kotisivuillesi, vaikka olisit aloittelija
  • Miten tehdä kilpailija-analyysi
  • Kuinka seurata verkkosivujesi hakukoneoptimoinnin tuloksia

Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut verkkosivut nousevat Googlen hakutuloksissa ykköseksi, kun taas toiset jäävät monien sivujen päähän ensimmäisestä hakutulossivusta?

Hakukoneoptimointi (SEO) ei ole vain tekninen toimenpide tai kertaluonteinen projekti. Se on jatkuva prosessi, joka vaikuttaa verkkosivusi näkyvyyteen ja käyttäjäkokemukseen. Hyvin toteutettuna hakukoneoptimointi voi parantaa verkkosivujesi kävijäliikennettä ja asiakaskokemusta merkittävästi. Tässä oppaassa käymme läpi hakukoneoptimoinnin keskeiset osa-alueet, jotta voit varmistaa, että potentiaaliset asiakkaat löytävät juuri sinut!

Sisällysluettelo

Hakukoneoptimoinnin osa-alueet

Seuraavaksi käydään läpi konkreettisesti hakukoneoptimoinnin kolme pääaluetta ja keinot, miten huomioit jokaisen kohdan kotisivuillasi, alustasta riippumatta.

01 Tekninen SEO

Tekninen hakukoneoptimointi varmistaa, että sivustosi toimii moitteettomasti ja täyttää hakukoneiden vaatimukset. Näin voit parantaa näkyvyyttäsi hakutuloksissa.

Keskeiset osa-alueet:

⭢ Sivuston nopeus ja suorituskyky Nopeasti latautuvat sivut parantavat käyttäjäkokemusta ja hakukonesijoituksia. Optimoi kuvat, käytä välimuistia (cache) ja valitse luotettava webhostingin palveluntarjoaja, kuten * Hostaan tai Zoner.

Mikäli käytät esim. Squarespacea tai Wixiä, et tarvitse webhotellia etkä pysty vaikuttaa välimuistiin. Näissä tilanteissa voit huomioida erityisesti kuvien optimoinnin sekä turhien animaatioiden ja suoraan sivuille upotettavien videoiden välttämisen.

⭢ Mobiiliystävällisyys

Google käyttää ensisijaisesti mobiili-indeksointia, joten huomioi responsiivisuus kotisivuja tehdessäsi. Google siis suosii responsiivisia verkkosivustoja. Varmista, että sivustosi toimii hyvin eri kokoisilla näytöillä.

Katso erityisesti pienten näyttöjen mobiilinäkymät: mahtuvathan kuvat kokonaisina näkymään, näkyykö fontti riittävän suurena ja saako painikkeita klikattua hyvin.’Varmista, että verkkosivusi toimivat hyvin on myös pienillä näytöillä helppo klikkailla painikkeita, oikea fonttikoko ja oikean kokoiset kuvat.

⭢ SSL-sertifikaatti (HTTPS)

Hakukoneet suosivat sivustoja, jotka käyttävät suojattua HTTPS-protokollaa. SSL-sertifikaatti varmistaa, että sivuston ja käyttäjän välinen tietoliikenne on salattu. Ota SSL-sertifikaatti käyttöön kotisivuillasi ja varmista, että kaikki sivuston URL-osoitteet käyttävät HTTPS:ää. Tämän voit tehdä millä tahansa kotisivualustalla!

⭢ Sivuston rakenne ja URL-osoitteet

Hyvin organisoitu sivustorakenne ja kuvaavat URL-osoitteet auttavat sekä hakukoneita että käyttäjiä navigoimaan sivustolla.

⭢ Indeksointi ja sivustokartta

Hakukoneiden tulee pystyä indeksoimaan kaikki sivuston tärkeät sivut. Sivustokartta (XML-sitemap) auttaa hakukoneita löytämään ja indeksoimaan sivut tehokkaasti.

Lue lisää: Mikä on XML-sivustokartta ja kuinka lähetän sen Googlelle.

⭢ Robots.txt

Tämä on hieman edistyneempää asiaa, mutta on hyvä olla tietoinen siitä.

Robots.txt-tiedosto kertoo hakukoneille, mitä sivuja tai osioita ei tule indeksoida. Tämän tiedoston huono hallinta voi johtaa siihen, että tärkeitä sivuja ei indeksoida tai ei-toivottuja sivuja indeksoidaan. Varmista, että robots.txt on oikein määritelty ja se ei estä tärkeiden sivujen indeksointia.

⭢ Rikkoutuneet linkit ja uudelleenohjaukset

Rikkoutuneet linkit (404-virheet) heikentävät sekä käyttäjäkokemusta että hakukonesijoitusta. 301-uudelleenohjauksia käytetään silloin, kun vanha sivu on poistettu tai siirretty uuteen osoitteeseen.

Tarkista säännöllisesti verkkosivujesi linkkien toimivuus ja käytä tarvittaessa 301-uudelleenohjauksia, mikäli muutat jo julkaistujen sivujesi url-osoitteita.

⭢ Kaksoissisältö (duplicate content)

Kaksoissisältö tarkoittaa, että samaa sisältöä esiintyy useilla eri URL-osoitteilla verkkosivustollasi. Tämä aiheuttaa hakukoneissa sekaannusta siitä, mikä sivuista on ensisijainen. Tämä sekaannus puolestaan heikentää verkkosivuston sijoitusta hakutuloksissa.

Käytä kanonisia URL-osoitteita (canonical tags) ilmoittaaksesi hakukoneille, mikä on ensisijainen sivu. Mikäli mahdollista, vältä tuplasisältöä useilla URL-osoitteilla.

⭢ Jäsennellyt tiedot (structured data) ja rich snippets

Jäsenneltyjen tietojen lisääminen sivustoon auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin sivuston sisältöä. Tämä voi johtaa näkyvämpiin ja paremmin kohdistettuihin hakutuloksiin, kuten rich results-katkelmiin (esim. tähtiarvostelut, reseptit tai tapahtumat). Käytä schema-merkintöjä (schema markup) tärkeimmillä sivuillasi (esim. tuotesivut, arvostelut, tapahtumat).

⭢ Kuvat

Kuvien optimointi on tärkeä osa teknistä hakukoneoptimointia, koska suuret tai väärin optimoidut kuvat voivat hidastaa sivuston latausaikoja. Käytä kuville vaihtoehtoista tekstiä (alt-tekstiä), pakkaa kuvatiedostot pienempään kokoon ja käytä oikeita tiedostomuotoja.

Lue lisää: Kuinka optimoida kuvat verkkosivuille

02 Sisällöllinen hakukoneoptimointi (On-page SEO)

On-page SEO tarkoittaa verkkosivuston sisällön ja rakenteen optimointia, jotta se vastaisi paremmin sekä hakukoneiden että käyttäjien tarpeisiin.

⭢ Avainsanatutkimus ja avainsanojen optimointi

Avainsanat ovat keskeinen sisällöllistä hakukoneoptimointia. Niiden avulla hakukoneet ja käyttäjät löytävät sisältösi. Avainsanatutkimuksen kautta selvitetään, mitä termejä ja lauseita kohdeyleisösi käyttää etsiessään tuotteitasi tai palveluitasi.

Valitse relevanteimmat avainsanat ja käytä niitä verkkosivuillasi järkevästi, kuten otsikossa (H1), väliotsikoissa (H2, H3), leipätekstissä, URL-osoitteissa ja kuvien alt-teksteissä. Vältä avainsanojen spämmäämistä (”keyword stuffing”), sillä hakukoneet rankaisevat tällaisesta toiminnasta.

⭢ Otsikkotagit (title tags)

Otsikkotagi on tärkeä hakukoneiden ja käyttäjäkokemuksen kannalta. Otsikon tulisi olla lyhyt ja kuvaava. Se on usein ensimmäinen asia, jonka käyttäjät näkevät hakutuloksissa.

Käytä tärkeintä avainsanaa otsikossa ja pidä se noin 50–60 merkin mittaisena, jotta se näkyy kokonaisuudessaan hakutuloksissa.

⭢ Meta-kuvaus (meta description)

Meta-kuvaus on lyhyt tekstikatkelma, joka näkyy hakutuloksissa otsikon alla. Vaikka meta-kuvaus ei suoraan vaikuta sijoituksiin, se voi parantaa klikkausprosenttia (CTR), mikä epäsuorasti voi parantaa sijoituksia. Voit ajatella kotisivujesi metatekstiä ja metaotsikkoa sisäänheittäjänä sivuillesi.

Kirjoita houkutteleva, informatiivinen meta-kuvaus (150–160 merkkiä) ja sisällytä tärkeimmät avainsanat. Kuvaus tulisi kertoa selkeästi, mitä käyttäjä löytää sivulta.

⭢ Sisältö

Laadukas, relevantti ja kattava sisältö on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Hakukoneet suosivat sisältöä, joka vastaa käyttäjän hakukyselyyn, tarjoaa lisäarvoa ja on hyvin kirjoitettua. Tekstin pituus ei enää ole yhtä suuressa merkityksessä kuin joitain vuosia sitten. Huomioi kuitenkin, tekstin pituudella voi olla merkitystä: pidemmät, yksityiskohtaiset artikkelit sijoittuvat usein paremmin. Sisältöä ei saa kuitenkaan venyttää turhaan.

Käytä tärkeimpiä avainsanoja luonnollisesti tekstissä ja tarjoa syvällistä tietoa aiheesta. Lisää tekstiin kuvia, videoita tai muita visuaalisia elementtejä parantamaan käyttökokemusta. Muista myös käyttää väliotsikoita, listoja ja kappalejakoa, jotta tekstistä tulee helppolukuista.

⭢ Otsikot ja väliotsikot (H1, H2, H3…)

Otsikot auttavat jakamaan sisältöä loogisiin osiin ja parantavat verkkosivun luettavuutta. Hakukoneet pitävät väliotsikoiden käyttämisestä, koska ne selkeyttävät sivun rakennetta ja helpottavat sisällön ymmärtämistä.

Käytä H1-tägiä pääotsikossa, H2-tägiä alaotsikoissa ja H3/H4-tägejä lisäotsikoissa. Sisällytä avainsanoja väliotsikoihin luontevasti.

⭢ URL-rakenne

URL-osoitteiden tulee olla yksinkertaisia, kuvaavia ja hakukoneystävällisiä. Hyvin optimoitu URL antaa vihjeen sivun sisällöstä sekä käyttäjille että hakukoneille.

Käytä avainsanaa URL-osoitteessa, vältä pitkiä URL-osoitteita ja käytä väliviivaa (-) sanojen erottimena. Vältä käyttämästä turhia numeroita, merkkejä tai erikoismerkkejä URL-osoitteissa.

⭢ Sisäiset linkit

Sisäiset linkit auttavat käyttäjiä ja hakukoneita navigoimaan sivustolla ja löytämään siihen liittyvää sisältöä.

Lisää sisäisiä linkkejä muille relevanteille sivuille ja käytä kuvaavia ankkuritekstejä. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä linkitetyllä sivulla on kyse.

⭢ Kuvat, videot, infograafit

Kuvien ja muiden visuaalisten elementtien käyttö parantaa käyttökokemusta tekemällä sisällöstä houkuttelevampaa. Visuaaliset elementit jaksottavat sisältöjä helppolukuisemmaksi.

⭢ Käyttäjäkokemus (UX)

Käyttäjäkokemus on tärkeä osa sisällöllistä hakukoneoptimointia, sillä hakukoneet arvioivat sivuston laatua osittain sen perusteella, miten käyttäjät reagoivat sivustoon. Esimerkiksi korkeat poistumisprosentit ja matala sivuilla vietetty aika voivat viitata huonoon käyttökokemukseen.

Varmista, että sivusto on helppokäyttöinen ja responsiivinen (toimii eri laitteilla ja näytöillä), että se latautuu nopeasti ja että sisältö on helposti löydettävissä ja ymmärrettävää.

⭢ Sisällön päivittäminen ja ajantasaisuus

Hakukoneet suosivat tuoretta ja ajankohtaista sisältöä. Vanhentunut sisältö saattaa heikentää sivuston sijoituksia ajan mittaan (sillä kukaan ei viihdy vanhentuneilla kotisivuilla).

Päivitä vanhoja artikkeleita, lisää uutta tietoa ja varmista, että sisältö vastaa edelleen kohdeyleisön tarpeisiin.

⭢ Ulkoiset linkit (Outbound links)

Ulkoiset linkit eli linkit muille verkkosivustoille voivat lisätä sivustosi uskottavuutta, kun ne ohjaavat luotettaviin lähteisiin. Ne auttavat myös hakukoneita ymmärtämään sisältösi asiayhteyden.

Linkitä relevantteihin ja arvovaltaisiin lähteisiin, mutta älä liioittele ulkoisten linkkien määrässä, jotta käyttäjät eivät poistu liian aikaisin sivustoltasi.

Esimerkki metakuvauksesta: Otsikko ”Viivi Sirén | Kotisivut pienyrittäjille | Pirkanmaa” ja metakuvaus ”Edulliset kotisivut ja visuaalisen suunnittelun palvelut pienyrittäjille. Ei turhia palavereita tai yllättäviä kuluja!”.

03 Sivuston ulkopuolinen hakukoneoptimointi (Off-page SEO)

Sivun ulkoinen hakukoneoptimointi viittaa kaikkiin toimenpiteisiin, joita tehdään verkkosivuston ulkopuolella sen hakukonesijoitusten parantamiseksi. Toisin kuin On-page SEO, joka keskittyy suoraan sivuston sisältöön ja rakenteeseen, Off-page SEO:n tarkoitus on parantaa sivuston näkyvyyttä, uskottavuutta ja auktoriteettia hakukoneiden silmissä ulkoisten tekijöiden avulla.

⭢ Linkkien rakentaminen (Link Building)

Linkkien rakentaminen on keskeisin osa sivuston ulkopuolista hakukoneoptimointia. Se tarkoittaa muiden verkkosivustojen linkittämistä omaan sivustoosi. Hakukoneet pitävät ulkoisia linkkejä merkkinä sivustosi luotettavuudesta ja arvosta, erityisesti jos linkki tulee laadukkaasta ja arvostetusta sivustosta.

Pyri saamaan linkkejä arvovaltaisilta verkkosivustoilta (esim. uutismediat, blogit ja alan johtavat sivustot). ÄLÄ käytä linkkifarmeja tai ostettuja linkkejä, koska ne voivat johtaa hakukonerangaistuksiin. Laadukas sisältö, kuten tutkimukset, oppaat ja infografiikat, houkuttelee muita sivustoja linkittämään kotisivuillesi tai blogiisi.

⭢ Sosiaalinen media (Social Media Marketing)

Vaikka sosiaalisista medioista saatavat linkit ovat yleensä ”nofollow” eli eivät suoraan vaikuta hakukonesijoituksiin, sosiaalinen median näkyvyys voi epäsuorasti parantaa Off-page SEO:a. Jaettu sisältö voi tuoda lisää kävijöitä, kasvattaa brändin tunnettuutta ja luoda mahdollisuuksia orgaanisille linkeille muista lähteistä.

Ole aktiivinen sosiaalisen median alustoilla ja jaa sisältöäsi siellä. Kannusta käyttäjiä jakamaan sisältöä, kommentoimaan ja vuorovaikuttamaan sen kanssa.

⭢ Vieraskirjoittaminen (Guest Blogging)

Vieraskirjoittaminen on tehokas tapa saada linkkejä ja mainintoja luotettavilta verkkosivuilta. Kun kirjoitat korkealaatuista sisältöä toisten sivustoille, voit saada vastineeksi linkin takaisin omaan sivustoosi.

Kohdenna vieraskirjoituksesi alan arvostettuihin blogeihin ja sivustoihin. Tarjoa hyödyllistä ja hyvin tutkittua sisältöä, joka tuottaa lisäarvoa sekä isännöivälle sivustolle että lukijoille. Varmista, että sisällytät linkkejä takaisin omalle sivustollesi, mutta älä spämmää.

Mikä on avainsanatutkimus?

Avainsanatutkimus (eng. keyword research) on hakukoneoptimoinnin (SEO) perusprosessi, jonka avulla selvitetään, mitä hakusanoja ja -lauseita ihmiset käyttävät etsiessään tietoa hakukoneista, kuten Googlesta. Avainsanatutkimuksen tavoitteena on löytää relevantteja ja tehokkaita hakusanoja, joiden avulla voit optimoida verkkosivustosi, blogisi tai muun sisällön paremmin vastaamaan hakukoneiden käyttäjien tarpeita ja lisäämään sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa.

Avainsanatutkimukseen on joitain ilmaisia työkaluja, joilla pääset alkuun.

Hyödynnä myös Googlen (tai muiden hakukoneiden) ”ennakoivaa tekstinsyöttöä”. Hakukoneet yrittävät arvata seuraavaa hakuasi ja tämä arvaus perustuu suosituimpiin hakuihin. Kun alat kirjoittamaan hakukoneeseen aihepiiriisi liittyvää sanaa, katso mitä hakukone ehdottaa tulossivullaan. Alla olevassa esimerkissä kirjoitin sanan kotisivu.

Miten teen kilpailija-analyysin

Mikä on kilpailija-analyysi

Kilpailija-analyysi on olennainen osa hakukoneoptimointia ja se auttaa sinua ymmärtämään markkinatilannetta, löytämään omat vahvuutesi ja kehityskohteesi sekä kehittämään tehokkaampia strategioita.

Miten teen kilpailija-analyysin

01 Kilpailijoiden tunnistaminen:

Suorat kilpailijat: Etsi yrityksiä, jotka tarjoavat samoja tuotteita tai palveluita kuin sinä. Voit käyttää hakukoneita ja tarkastella hakutuloksia alasi avainsanoilla.

Epäsuorat kilpailijat: Nämä ovat yrityksiä, jotka tarjoavat vaihtoehtoisia ratkaisuja samoille asiakkaille. Esimerkiksi, jos myyt juoksukenkiä, epäsuorat kilpailijat voivat olla kauppoja, jotka myyvät yleisesti urheiluvarusteita.

02 Verkkosivujen analysointi:

Sivuston rakenne ja navigaatio: Tarkastele, kuinka kilpailijat ovat rakentaneet verkkosivustonsa. Onko heidän sivustonsa helppokäyttöinen? Millaiset valikot ja linkit heillä on?

Sisältö: Analysoi kilpailijoiden verkkosivujen sisältöä, kuten blogeja ja tuotekuvauksia. Onko heidän sisältönsä informatiivista ja hyvin hakukoneoptimoitua?

Visuaalinen ilme: Kiinnitä huomiota kilpailijoiden verkkosivustojen visuaaliseen ilmeeseen. Onko se ammattimainen, moderni ja houkutteleva?

03 Avainsanojen ja SEO-strategioiden arviointi:

Avainsanatutkimus: Käytä työkaluja kuten Ahrefs, SEMrush tai Moz selvittääksesi, mitä avainsanoja kilpailijat käyttävät. Mitkä avainsanat tuovat heille liikennettä? Tämä onnistuu rajoitetusti myös ilmaisilla työkaluilla. Mikäli haluat oikeasti tehdä laadukkaan avainsanatutkimuksen, suosittelen joko ammattilaisen puoleen kääntymistä tai vaikka ottamaan avainsanatutkimusta varten maksullisen kuukauden yllämainituista työkaluista.

On-page SEO: Tarkista kilpailijoiden otsikot, meta-kuvaukset, URL-rakenne ja sisäinen linkitys. Miten he ovat optimoineet sisältönsä?

Backlink-analyysi: Tutki, mistä kilpailijat saavat linkkejä. Voit käyttää esimerkiksi Ahrefsin työkaluja nähdäksesi heidän linkkiprofiilinsa. Etsi arvokkaita ja relevantteja linkkejä.

04 Sosiaalisen median arviointi:

Sosiaalisen median kanavat: Selvitä, mitkä sosiaalisen median kanavat kilpailijat käyttävät (esim. Facebook, Instagram, LinkedIn). Muista, että sinun ei tarvitse olla kaikkialla. Ota mieluummin yksi some-kanava kunnolla haltuun, kuin viisi eri kanavaa puolivillaisesti.

Sisältö ja vuorovaikutus: Analysoi, millaista sisältöä he jakavat ja kuinka paljon vuorovaikutusta se saa (esim. tykkäykset, kommentit, jaot). Mikä toimii hyvin heidän seuraajiensa keskuudessa?

04 Asiakaspalaute ja arvostelut:

Arvostelut ja palaute: Tutki kilpailijoiden asiakasarvosteluja esimerkiksi Google Businessissa, Facebookissa tai Trustpilotissa. Mitä asiakkaat pitävät hyvänä tai huonona heidän palveluissaan?

Kyselyt ja tutkimukset: Voit myös tehdä omia kyselyitä tai tutkimuksia saadaksesi palautetta siitä, miksi asiakkaat valitsevat kilpailijat.

05 Yhteenveto ja toimintasuositukset:

Vahvuudet ja heikkoudet: Tee lista kilpailijoiden vahvuuksista ja heikkouksista. Mitkä ovat heidän kilpailuedut ja missä voit erottua?

Kehitä strategiaasi: Kehitä omia strategioitasi kilpailijoiden perusteella. Voit esimerkiksi miettiä, miten voit parantaa omaa sisältöäsi, nostaa bränditietoisuutta tai kehittää asiakaskokemusta.

06 Seuranta ja jatkuva arviointi:

Kilpailija-analyysi ei ole kertaluonteinen prosessi. Seuraa kilpailijoiden toimintaa ja markkinatrendejä säännöllisesti. Tämä auttaa sinua pysymään kilpailun tasalla ja mukauttamaan omaa strategiaasi tarvittaessa.

Miten seuraan tekemäni hakukoneoptimoinnin tuloksia

Analytiikka on tärkeä osa verkkosivuston kehittämistä ja hakukoneoptimointia, koska se auttaa sinua ymmärtämään, miten käyttäjät löytävät ja käyttävät sivustoasi. Google Analytics ja Google Search Console ovat kaksi keskeistä työkalua, jotka tarjoavat arvokasta tietoa.

Google Analytics
Google Analytics on työkalu, joka auttaa sinua seuraamaan ja analysoimaan verkkosivustosi liikennettä. Se kertoo, kuinka monta kävijää sivustollasi on, mistä he tulevat, mitä he tekevät sivustolla ja kuinka kauan he pysyvät siellä.

Mitä hyödyllistä näet Google Analyticsista:

⭢ Kävijämäärät
⭢ Lähteet: Näet mistä sivukävijäsi tulevat. Hakukoneista, sosiaalisen median kautta, suoraan kirjoittamalla verkkosivustosi osoitteen.
⭢ Sivustolla vietetty aika: Jos keskimääräinen vierailuaika on vain 30 sekuntia, se voi viitata siihen, että käyttäjät eivät löydä etsimäänsä sisältöä tai että sisältö ei ole riittävän houkuttelevaa.


Google Search Console
Google Search Console on työkalu, joka auttaa sinua seuraamaan, miten verkkosivustosi näkyy Googlen hakutuloksissa. Se tarjoaa tietoa hakusanoista, joilla käyttäjät löytävät sivustosi, sekä mahdollisista ongelmista, jotka voivat vaikuttaa näkyvyyteesi.

Lue lisää: Mikä on Google Search Console ja miksi se kannattaa liittää kotisivuihisi

Mitä hyödyllistä näet Google Search Consolesta:

⭢ Hakutermit: Näet, että sivustosi on saanut näyttökertoja tietyillä avainsanoilla. Tutkimalla näitä avainsanoja, ne auttavat sinua ymmärtämään, mitkä avainsanat toimivat hyvin.
⭢ Sijoitukset hakutuloksissa: Voit tarkistaa, monentena hakutuloksissa sivustosi on eri hakusanoilla. Jos huomaat, että tietty avainsana sijoittuu 5. sijalle, voit pyrkiä parantamaan sisältöäsi, jotta se nousisi korkeammalle.
⭢ Ongelmien tarkistus: Google Search Console ilmoittaa, jos sivustollasi on ongelmia, kuten rikkoutuneita linkkejä tai indeksointiongelmia, jotka voivat vaikuttaa näkyvyyteen.


Yhteenveto Analytiikasta

Google Analytics auttaa sinua ymmärtämään, miten käyttäjät vuorovaikuttavat sivustosi kanssa ja mistä he tulevat.

Google Search Console antaa tietoa siitä, miten sivustosi näkyy hakutuloksissa ja auttaa sinua parantamaan hakukoneoptimointia. Käyttämällä näitä kahta työkalua yhdessä saat kattavan kuvan sivustosi suorituskyvystä ja voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä sen kehittämiseksi.

Lisämateriaalia

Kerro muillekin tästä postauksesta 🙂

Mitä mieltä? Jätä kommentti!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *